Items: 0 Totaalprijs: € 0.00

Afrekenen
Alle producten
U bent hier: » Slapen » Abductiekussens

Een abductiekussen biedt optimale ondersteuning.

Bij revalidatie na een heupoperatie of knieoperatie moet u van de arts zoveel mogelijk in dezelfde houding blijven liggen. Zo ontlast u de pijnlijke delen van het lichaam waardoor u sneller herstelt. Maar het is best lastig om de hele dag of nacht stil te liggen. Gelukkig helpt een abductiekussen u om een stabiele en comfortabele positie aan te nemen.


 
  • Harley abductiekussen

   0 reviews
   3 werkdagen € 80.82
  • Harley T-roll

   0 reviews
   3 werkdagen € 99.95

Het perfecte abductiekussen bij een heup- of knieoperatie

Een abductiekussen is een vormvast kussen dat vaak wordt gemaakt van hoogwaardig polyurethaan foam. Dit materiaal is zacht en stevig tegelijk waardoor het een optimale ondersteuning biedt. Uw zorgspecialist heeft positioneringskussens in verschillende soorten en maten. De bekendste soorten zijn de spievorm (langwerpige driehoek), de rolvorm en de T-vorm. Bij de spievorm is het de bedoeling dat u het kussen tussen benen legt zodat er een lichte spreidstand ontstaat. Deze houding wordt meestal aangeraden bij revalidatie na een heupoperatie of een knieoperatie. U kunt ook kiezen voor een positioneringskussen met een T-vorm. U legt het simpelweg tussen en onder de knieën zodat het onmogelijk wordt om de benen te kruisen, zelfs als u slaapt. Een abductiekussen is bij een heup- of knieoperatie dus echt een onmisbaar hulpmiddel.

 

Andere toepassingen van het positioneringskussen

Er zijn nog meer lichamelijke problemen waarbij een abductiekussen kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan bekkeninstabiliteit, chronische gewrichtsaandoeningen, rugklachten, spierspasme oedeem en doorligwonden. Een abductiekussen bij schouder, knie of heup zorgt namelijk voor een optimale houding waardoor de hoge spierspanning vermindert en de doorbloeding juist verbetert. Dit zorgt uiteindelijk voor een verlichting van de pijnklachten. Hierdoor biedt een kussen tussen die benen, onder de knie of bij de schouder voor veel mensen uitkomst. In ons assortiment vindt u enkel positioneringskussens van een hoge kwaliteit. Ze zijn ademend, duurzaam en vormvast. En voor de hygiëne zit er altijd een hoes omheen die u gemakkelijk schoon kunt maken. Dus bent u op zoek naar een abductiekussen die schouder, knie of heup ondersteunt? Neem dan gerust eens een kijkje in ons ruime assortiment.

Naast abductiekussens hebben wij ook anderen hulpmidelen voor in en rondom het bed en slapen. Denk hierbij aan bedbeugel of bedpapegaai. of een bedtafel om makkelijk te eten. Een dekenboog, hielbeschermer, bedverhoger of een rugsteun zijn ook bij ons verkrijgbaar. 

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief