Items: 0 Totaalprijs: € 0.00

Afrekenen
Alle producten
U bent hier: » Baden & douchen » Badplanken

Badplank dat zorgt voor meer veiligheid. Hier te koop!

Wanneer u een lichamelijke beperking, ziekte of een tijdelijke blessure geconfronteerd wordt, kan het vaak wel lastig of zelfs gevaarlijk zijn om zelfstandig in bad te klimmen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten badplanken voor met handvatten of zuignappen.

 


 
  • Vitility badplank

   0 reviews
   Op werkdagen voor 15:00 besteld? Morgen in huis! € 47.76
  • Etac Badplank Fresh

   0 reviews
   Op werkdagen voor 11:00 besteld? Morgen in huis! € 83.50
  • Atlantis Badplank Slatted

   0 reviews
   Op werkdagen voor 11:00 besteld? Morgen in huis! € 45.95
  • Thuasne badplank met handvat

   0 reviews
   Op werkdagen voor 13:00 besteld? Morgen in huis! € 68.99
  • Thuasne badplank met zuignappen

   0 reviews
   Op werkdagen voor 13:00 besteld? Morgen in huis! € 62.00
Het is heerlijk om regelmatig een warm ontspannen bad te nemen waarna u zich weer helemaal schoon en fit voelt. Een bad is goed voor lichaam en geest en veel mensen beleven plezier aan de relaxte uitwerking van het badderen aan het begin van de dag, of juist aan het einde van een dag vol intensieve bezigheden waarna u bezweet of vermoeid bent. Wanneer u bijvoorbeeld met een lichamelijke beperking, ziekte of een tijdelijke blessure geconfronteerd wordt, kan het vaak wel lastig of zelfs gevaarlijk zijn om zelfstandig in bad te klimmen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel praktische hulpmiddelen verkrijgbaar die er toe bijdragen dat u, ondanks uw fysieke belemmeringen, toch eenvoudig en veilig een bad kunt nemen. In het assortiment op uw-zorgspecialist.nl vindt u uiteenlopende modellen badplanken waarmee het voor u weer mogelijk wordt om als vanouds te kunnen genieten van het weldadige gevoel dat hoort bij het nemen van een bad.

Meer zelfstandigheid met goede badplanken

Een badplank kopen betekent dat u kiest voor een hulpmiddel waarmee u uw zelfstandigheid en levensvreugde vergroot. Een badplank is eigenlijk een soort badzitje dat ook het in- en uitstappen in het bad gemakkelijker en veiliger maakt. De plank is eenvoudig te plaatsen en wordt op de badrand gemonteerd. Doormiddel van zuignappen of pootjes klemt u de badplank stevig vast. U kunt dan eerst, met uw benen op de vloer, op de plank gaan zitten voordat u de rest van uw lijf over de rand van het bad draait zonder kans uw evenwicht te verliezen. Hierna kunt u veilig in bad gaan zitten, of zittend op de plank douchen. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat en wat uw lichamelijke mogelijkheden zijn. Goede badplanken zijn voorzien van een anti-slip laag die het badderen nog veiliger en comfortabeler maakt. Verder zijn de planken voorzien van gaten die het water snel en efficiënt afvoeren.

De juiste badplank voor uw persoonlijke situatie

Er zijn veel verschillende badplanken verkrijgbaar. Welk model voor u het meest geschikt is, hang onder meer af van de aard van uw beperking, uw gewicht en persoonlijke wensen voor extra’s zoals bijvoorbeeld een geïntegreerd zeepbakje. Er zijn planken met en zonder handgrepen zodat u kunt kiezen voor een exemplaar dat past bij uw behoefte aan steun. Bij een badplank kopen is het ook van belang dat u er goed op let dat de plank uw bad niet kan beschadigen en goed gereinigd kan worden. Mocht u nog makkelijker in bad willen stappen dan is een badopstapje of een wandbeugel een erg handig hulpmiddelen. Om zeker niet uit te glijden kunt u een badmat in de badkuip leggen. 

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief